Yritysinfo

JK SkiService on vuonna 2009 perustettu hiihdon asiantuntijaliike Äänekoskella. Idea on pyörinyt jo pitempään päässä, mutta kun tilaongelma ratkesi talokauppojen myötä vuonna 2009, oli päätöksen teko helpompaa.  Lämpimässä autotallissa on mukava laittaa suksia kuntoon, eikä turhia toimitilavuokria tarvitse maksaa. Toiminnan periaatteena on tarjota laadukkaita palveluita ja välineitä kaiken tasoisille hiihdon harrastajille.

Yritys toimii Äänekoskella omakotitalon autotalliin rakennetuissa huolto- ja myyntitiloissa. Yrityksen perustaja on Jarmo Kuorinki, Inarista lähtöisin oleva nykyään Äänekoskella asuva kestävyysurheilun harrastaja. Yritystoiminta on sivutoimista, sillä olen palkkatyössä MHY Keski-Suomen palveluksessa. Kilpahiihtokokemusta on -80 luvun lopulta aina 2001 vuoteen, jolloin aktiivinen kilpahiihtoura päättyi.

Yrityksen toimintaperiaatteena on tarjota laadukkaita välineitä, huoltopalveluita ja hyvää asiakaspalvelua kaiken tasoisille liikkujille. Suurista liikkeistä poiketen, yrityksellä on aina aikaa asiakaspalveluun, eikä kauppaa käydä liiaksi tuloksen tekemisen näkökulmasta. Tuotevalikoimassa olen ottanut periaatteen, että myyn vain sellaista tavaraa, millä voisin itsekin harrastaa. Myytävät tuotteen olen myös itse testannut, joten voin kertoa totuudenmukaisesti miten ko. tuote toimii. Heikompitasoisia välineitä en ota myyntiin, vaikka niitä hieman halvemmallakin voisi myydä.

Aktiivinen kilpahiihtoura päättyi tosiaan 2001. Tämän jälkeen oli kausi, jolloin kilpahiihto tai hiihto yleensäkään ei kiinnostanut ollenkaan. Meni monta vuotta, etten viitsinyt katsoa edes televisiosta hiihtoa, hiihtolenkillä kävin pari kertaa talvessa. Kuppi oli tullut täyteen. Aika kului paremmin kuntosalilla tai jotain muuta liikuntaa harrastaessa ilman sen kummempaa tavoitetta. Vuonna 2007 alkoi kuitenkin kestävyysurheilu jälleen kiinnostaa ja taisin hiihtää pitkästä aikaa ensimmäiset kisatkin, aloitellen metsätaitokilpailuista. Siitä se sitten taas lähti liikkeelle, nyt treenaillaan työn ja perheen ehdoilla siten, että pysyy jonkinlaisessa kunnossa.

Hiihtoa talvella 2012

Kuvassa JK hiihtämässä Jyväskiepin hiihtoa Jyväskylässä vuonna 2012.